Joomla 3.2 Template by Custom Varsity Jackets
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Välkommen till Bellman-konsert med allsång - Kristinehovs malmgård söndag 12 september kl 14-16

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Som vi tidigare meddelat är det nu det äntligen dags för Bellmans vänner att återsamlas i levande livet! Alla medlemmar hälsas hjärtligt välkomna till Kristinehovs malmgård vid Hornstull på Södermalm söndagen den 12 september kl. 14-16. Du får gärna ta med en god vän som ännu inte är medlem i Bellmanssällskapet och visa hur trevligt det kan vara när Bellmanvänner möts. Anmäl dig/er enligt nedan.

Vi börjar klockan 14.00 med välkomstord av vår ordförande Carina Burman och en skål för Bellman, i sprudelvin med alkohol eller utan. Sedan leder oss Bellmanentusiasten och operasångaren Arash Azarbad och gitarristen Oskar Axerup genom ett kombinerat konsert- och allsångsprogram med idel Bellman-musik. Allsång varvas med solosång och välkända fredmanska Epistlar och Sånger med mindre kända.

kristinehov

Kristinehovs malmgård, Kristinehovsgatan 2
Läs mer om Kristinehovs malmgård här: https://www.kristinehovsmalmgard.se

 

arash

Arash Azarbad, baryton, född 1992 i Uppsala, nu bosatt i Stockholm, tog kandidatexamen på Operahögskolan 2017. Bland hans sånglärare märks Hillevi Martinpelto, Håkan Hagegård och Peter Mattei. Arash framträder ofta på Confidencen där han år 2015 debuterade som Guglielmo i Mozarts Così fan tutte. Han har också har sjungit på bland annat Folkoperan och Norrlandsoperan. Schubert och Bellman tillhör hans absoluta favoriter och Arash ser mycket fram mot att få framföra och tolka Bellman vid denna sammankomst. Han kommer dessutom att leda oss i allsången.

 

oskar

Oskar Axerup, dagens gitarrist, är född 1992. Gitarrstudierna har tagit honom från uppväxten i Stockholm till folkhögskolan i Oskarshamn och studier för Eric Lammers. Därefter fortsatte resan till Belgien och Leuven med studier på Lemmens institut och kontakt med den åttasträngade gitarren hos Raphaella Smits. Efter kandidatstudier på Musikhögskolan i Piteå för professor Jan-Olof Eriksson avslutades studietiden med masterutbildningen i klassisk gitarr för Peter Berlind Carlsson. Oskar delar sin tid mellan frilansande konsertverksamhet och undervisning i klassisk gitarr.

Fritt inträde och obligatorisk föranmälan
Till detta evenemang är inträdet fritt och vi hoppas att alla som vill komma också får plats, men får – i numera tyvärr vanlig ordning – reservera oss för eventuellt tillstötande begränsningar p.g.a. coronaläget. Därför gäller obligatorisk föranmälan och först till kvarn! Anmälan helst e-postledes till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller sms/tfn 0739 88 14 39 senast den 10 september.

Väl mött i Bellmans sällskap!

PS. Sällskapet Gustaf III bjuder in alla Bellmanssällskapets medlemmar till musikalisk forskningseftermiddag med konsert och 1700-talssupé söndagen den 19 september på Kristinehovs malmgård. Alla detaljer om anmälan, biljettpris m.m. finns här.

Sommarkonsert från Bellmanhuset

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Kära medlem i Bellmanssällskapet - mottag denna digitala sommarhälsning!

 

bellmanhuset
Nu när den vackra sommaren kommit till vårt land vill vi gärna bjuda in alla medlemmar till en digital konsert med musik av vårt sällskaps huvudperson: Carl Michael Bellman! Det är en Sommarkonsert från Bellmanhuset i Stockholm. Arrangemanget är ett samarbete mellan Bellmanssällskapet (grundat 1919) och Sällskapet Par Bricole (grundat 1779). I det musikaliska programmet medverkar trubaduren Anders Fröling, Den Bacchanaliska Kören och Den Bacchanaliska Musiken. Värd är Bellmanssällskapets förre ordförande Mats Hayen.

scendekoration bellmanhuset
Scendekoration i Bellmanhuset av John Ericsson. Foto: Mats Hayen

Konserten spelades in på Urvädersgränd 3 i Stockholm, i det hus där Bellman var bosatt mellan 1770 och 1774 och som idag ägs av Sällskapet Par Bricole. Inspelningarna gjordes vid skilda tillfällen den 25 och 27 maj 2020. Producent var Christer Alexandersson från Sällskapet Par Bricole. Vi vill med Sommarkonsert från Bellmanhuset bjuda på något av det bästa ur Bellmans värld och samtidigt sprida lite ljus och glädje till er, kära medlemmar, som en liten kompensation för inställda evenemang och med hopp om att vi snart ska kunna mötas igen!

 

Länk till Sommarkonsert från Bellmanhuset: https://youtu.be/OTNYKDcscwA

 


 

Notiser

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Bellman på YouTube!

Nu har Bellmanssällskapet en Youtubekanal: Bellmanssällskapet.

Där lägger vi ut specialinspelade versioner av Bellmanssånger, både på svenska och andra språk, liksom videor och klipp från vår verksamhet. Hör Sten Magnus Petri sjunga ”Bort med vett och sunda tankar” och Bo Forssell ”Sekterns friarevisa” – saker utanför standardrepertoaren.

Vissa inspelningar är gjorda just för sällskapet, så länka gärna och dela gärna – men respektera copyrightlagstiftningen.

Klicka er dit och gilla oss och våra klipp!

 

BellmanBlocket

Vill du köpa eller sälja Bellmaniana?

Som medlem i sällskapet får du möjlighet att annonsera gratis i Hwad Behagas?

Kontakta redaktören Catharina Grünbaum!


                                     

 

Föreläsningar

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

.