Joomla 3.2 Template by Custom Varsity Jackets
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Martin Bagge på Kristinehov 14 oktober 18:30

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Konsert med Martin Bagge - Amen, gutår - det bästa återstår!  
Glömda guldkorn ur Fredmans epistlar och sånger

Begränsat antal biljetter - först till kvarn!
Med hänsyn till den rådande pandemin och utrymmena på Kristinehovs malmgård är publikantalet begränsat.
Medlemmar i Bellmanssällskapet har företräde.
 

 


 

Dansk jul med Bellman

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

noddebo praestegard

 

De två mest spelade danska skådelspelen är Nøddebo Præstegård, uppfört mer än 5000 gånger på danska teatrar, och festspelet Elverhøj, som Det kgl. Teater i Köpenhamn har haft på programmet mer än 1000 gånger. De två föreställningarna har en sak gemensamt – de mest kända melodierna är hämtade från Bellman.

En mer dansk julstämning än i end i Nøddebo Præstegård får man leta efter i danskt kulturliv. I julkomedien hörs allra först melodin från Fredmans Sång No 10 ackompanjera en sång om vägen som går till Nøddebo, och därefter en välkomstsång satt till melodin till Epistel No 31.

”Det är bedårande melodier som gått rakt in i danskarnas hjärtan”, säger Peter Skeel Hjorth, som har anordnat tre radioprogram om Bellman och Danmark med anledning av den annalkande julen. Bellman är den utländske konstnär som har haft störst betydelse för danskt kulturliv.

De tre programmen sändes på Den2radio (D2R) i vecka 50, 51 of 52. De finns som podcast på www.den2radio.dk.

Det första programmet finns här: http://den2radio.dk/udsendelser/bellman-1/  och det andra här: http://den2radio.dk/udsendelser/bellman-2/

I det sista programet talar Peter Skeel Hjorth med skådespelaren Nis Bank-Mikkelsen, som anses vara en av Nordens störtsta Bellmantolkare. Han berättar om sitt liv med Fredman, Ulla Winblad och dryckesbröderna i Stockholm. Det kan lyssnas på här: http://den2radio.dk/udsendelser/bellman-3/

 


 

Sommarkonsert från Bellmanhuset

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Kära medlem i Bellmanssällskapet - mottag denna digitala sommarhälsning!

bellmanhuset
Nu när den vackra sommaren kommit till vårt land vill vi gärna bjuda in alla medlemmar till en digital konsert med musik av vårt sällskaps huvudperson: Carl Michael Bellman! Det är en Sommarkonsert från Bellmanhuset i Stockholm. Arrangemanget är ett samarbete mellan Bellmanssällskapet (grundat 1919) och Sällskapet Par Bricole (grundat 1779). I det musikaliska programmet medverkar trubaduren Anders Fröling, Den Bacchanaliska Kören och Den Bacchanaliska Musiken. Värd är Bellmanssällskapets ordförande Mats Hayen.

scendekoration bellmanhuset
Scendekoration i Bellmanhuset av John Ericsson. Foto: Mats Hayen

Konserten spelades in på Urvädersgränd 3 i Stockholm, i det hus där Bellman var bosatt mellan 1770 och 1774 och som idag ägs av Sällskapet Par Bricole. Inspelningarna gjordes vid skilda tillfällen den 25 och 27 maj 2020. Producent var Christer Alexandersson från Sällskapet Par Bricole. Vi vill med Sommarkonsert från Bellmanhuset bjuda på något av det bästa ur Bellmans värld och samtidigt sprida lite ljus och glädje till er, kära medlemmar, som en liten kompensation för inställda evenemang och med hopp om att vi snart ska kunna mötas igen!

Länk till Sommarkonsert från Bellmanhuset: https://youtu.be/OTNYKDcscwA


Notiser

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Bellman på YouTube!

Nu har Bellmanssällskapet en Youtubekanal: Bellmanssällskapet.

Där lägger vi ut specialinspelade versioner av Bellmanssånger, både på svenska och andra språk, liksom videor och klipp från vår verksamhet. Hör Sten Magnus Petri sjunga ”Bort med vett och sunda tankar” och Bo Forssell ”Sekterns friarevisa” – saker utanför standardrepertoaren.

Vissa inspelningar är gjorda just för sällskapet, så länka gärna och dela gärna – men respektera copyrightlagstiftningen.

Klicka er dit och gilla oss och våra klipp!

 

BellmanBlocket

Vill du köpa eller sälja Bellmaniana?

Som medlem i sällskapet får du möjlighet att annonsera gratis i Hwad Behagas?

Kontakta redaktören Catharina Grünbaum!


                                     

 

Föreläsningar

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

.